Hoe ik van mijn depressie genas

Gratis stockfoto met bloot, depressie, donker

Ik kreeg eerst een vorm van coaching om me te helpen begrijpen hoe ik me gedroeg. Het ging heel gedetailleerd, tot in het kleinste detail, in op wat er in je leven gebeurde. Ik heb veel vertrouwen in deze vorm van coaching, en ik zou niet aarzelen om het aan iedereen aan te bevelen, of ze nu een coachingstraject beginnen of al een workshop hebben gevolgd. Ik vind dat coaching heel behulpzaam kan zijn bij het accepteren dat iemand problemen heeft.

Een van die problemen was depressie. In het begin was ik niet erg duidelijk over wat er met me aan de hand was. De vorm van coaching waar ik aan deelnam, bood me een manier om te analyseren dat ik een probleem had dat het depressief ingebed syndroom wordt genoemd. Dit is een zelfbeklag, dat op acht manieren voorkomt, waarvan twee primair en acht secundair. Dit betekent dat ik depressief dacht en voelde in mijzelf en in mijn leven. Ik kwam tot de ontdekking dat ik zeven keer meer kans had om depressief te zijn. Bovendien kwam ik tot de ontdekking dat ik overtuigingen had die mijn depressie voedden, wat betekende dat ik mijn gedachten en handelingen elke dag moest aanpassen, wat me nog depressiever maakte. Het betekende ook dat ik moest stoppen en nadenken en vragen stellen. Ik was geen erg gelukkig mens, maar ik was niet suïcidaal, wat erg verrassend was. Ik was in staat om tot de conclusie te komen dat ik mijn problemen moest oplossen, van de depressie af moest komen en mijn overtuigingen over al deze dingen moest veranderen.

Ik ging door met onderzoek en ontdekte andere dingen die me hielpen. Een vriend van mij deed bijvoorbeeld onderzoek naar Chinese kruidengeneesmiddelen, hij was absoluut gefascineerd door het concept en draaide zijn leven om toen hij de resultaten zag. Hij maakte zich echter zorgen omdat hij Chinese kruidentabak begon te roken, die hij wel inhaleerde. Als hij niet met de tabak zou stoppen, zou hij niet kunnen doorgaan op de ingeslagen weg. Er zijn veel verschillende manieren waarop tabak iemands slechte gewoonten en gevoel van eigenwaarde kan voeden. Als je lijdt aan depressie heb je het moeilijk om je gewoonten te veranderen, vooral je gewoonten om tabak te roken. Als je aan je problemen wilt werken, moet je de manier veranderen waarop je op bepaalde dingen en mensen reageert. Dus kreeg ik hem zover dat hij stopte met het roken van tabak. Hij begon het te doen, één trekje per keer. Toen zag hij me terwijl hij naar huis reed en hij minderde vaart omdat hij de glimlach op mijn gezicht zag. Toen wist hij dat ik er was en al zijn twijfels waren weggenomen. Ik zei hem dat roken in het openbaar je uit de maatschappij kan zetten en je uit de weg kan ruimen of wat dan ook. Als je al deze hulpmiddelen gebruikt, ga je resultaten zien, als je al deze gesprekken en hulpmiddelen hebt, ga je resultaten zien, maar dit alles gaat niet werken als je niet openstaat voor het maken van veranderingen.

Vervolgens vertelde mijn vriend me dat hij was gestopt met roken en was begonnen met trainen omdat hij zag hoe ik hem had genezen van zijn depressie en nu HIV. Toen hij eenmaal HIV-negatief was, was hij genezen van zijn HIV-infectie, die 72% minder was dan daarvoor. Ik zei tegen mijn vriend maakt een verschil, je zult het zien.

We ontmoetten elkaar in de sportschool waar ik vroeger trainde. Zijn ogen lichtten op toen hij me zag en ik kon zien dat hij opgewonden was. Hij motiveerde me om elke dag hard te trainen met zijn 100% intensiteit elke sessie, hij was wanhopig voor mij om te slagen. Elke sessie kwam hij en overtuigde me om harder, dieper en sneller te gaan. Ik was zijn trainingspartner en we zouden elkaars repitaties afmaken. Hij was een pedaal in de sportschool, hij was bezield, dat was te zien. We raakten elkaars spieren voor de volle 100% en kijk naar de andereAttack'