Wat u moet weten over levensverandering bij arbeidsongeschiktheid

Mensen Die Plezier Hebben En Bier Drinken

Een handicap is niet iets om jezelf op te leggen, maar is iets om naar uit te kijken. Een handicap is niet iets wat je doet, een handicap is iets wat je bent.

Als je jong bent, kun je de dagelijkse sleur in evenwicht brengen met een beetje plezier, met mate. Die dagen zijn niet zo zwaar als ze lijken en eigenlijk best leuk. Ik ben zelf bezig met een treinreis naar België en heb tijdens mijn reis al een paar leuke dagen in het land gehad. Depressie is moeilijk om mee te leven, maar ik vind de verschillende blogs en forums die ik tegenkom erg behulpzaam. Als je gehandicapt bent of je gaat op je eigen avontuur, wil je misschien kijken naar dingen zoals; forums, online plaatsen en meer.

Toen ik voor het eerst begon met mijn "Wat ik denk over borsten" levensverandering heb ik het uitgesteld tot het gepast was. Het was vlak na een traumatische breuk en ik lag weer in een dipje op bed. De levensveranderende gebeurtenis was geen goed moment om terug te vallen op mijn oude gewoontes van nauwgezet plannen. Neem de genezing aan, en begin eerst in jezelf te zoeken naar constructieve manieren om vooruit te komen. Dan kun je van daaruit verder gaan.

Velen van ons stadsmensen zullen jaren zoeken en zich isoleren van "de echte wereld". We zien nu vaak alle interacties als negatief, ook die met "het andere geslacht". Er zijn een paar innerlijke veranderingen nodig om de ware aard van deze interacties te herkennen. Hier is een voorbeeld. Denk eens aan je vrienden. Je vrienden doen hetzelfde rond dezelfde oude scenario's met weinig tot geen diploma's om indruk op je te maken. Toch weet je dat het serieus tijd is om door te gaan naar de volgende persoon omdat ze het gewoon niet snappen. Je wilt meteen wegrennen en hen achterlaten. Luister, er is geen reden om dat te doen. Je moet anders denken over je komende interacties. In plaats van deze ontmoeting zuur af te sluiten, of je af te vragen of deze persoon wel iets bedoelt met zijn acties, zou je hem moeten bedanken dat hij je in zijn wereld heeft betrokken, en met een nieuw enthousiasme verder gaan om hopelijk wat van de gaten op te vullen, want dat is in de eerste plaats het doel.

Als je merkt dat je in deze situatie niet met deze persoon kunt omgaan, dan is het waarschijnlijk dat jij je eigen speciale sneeuwverhaal te vertellen hebt. Mijn ervaring is dat dit komt omdat ik niet bereid was om over de hele zaak te praten. Ik wilde de deur dichtdoen en helemaal weggaan. In plaats daarvan ging ik op mijn gevoel af en liet ik de negatieve gedachten de vrije loop.