Hypnotherapie kan je helpen

AI (Artificial Intelligence) concept. Deep learning. Mindfulness. Psychologie.​​​ foto

Veel mensen vragen zich af – hoe kan hypnotherapie helpen? Is hypnotherapie niet een methode om de patiënten ervan te overtuigen dat ze een psychiater moeten bezoeken? Is hypnotherapie slechts een techniek om de patiënt in verlegenheid te brengen door zijn of haar zelfbewustzijn te verhogen? Of verschillende methoden te gebruiken om zelfverheffing te verkrijgen; dat wil zeggen door veranderingen in het denkproces, het bewustzijn van de patiënt teweeg te brengen?

Volgens Holman, Jones, Childress andots gaf een definitie van hypnotherapie die als volgt luidde – "Hypnotherapie is het proces van het behandelen van een cliënt met een zelf atmosferisch therapeutisch beeld dat precisionamount to self-suggestion and guided imagery….it is an adjunct to psychotherapy." In de praktijk is de patiënt niet in de war, maar heeft juist een positieve houding ten opzichte van zelf-denken. Bovendien benadrukten Childress andots de rol van de creatieve verbeelding in de ervaring van de cliënt met hypnotherapie. Zij adviseerden dat de creatieve verbeelding een belangrijke rol speelt in de huwelijksrelatie. Bovendien benadrukten zij de voorafgaande rol van de hypnotiseur in de therapeutische ervaring. Zij adviseerden dat de hypnotiseur niet de controle over het therapeutisch proces zou moeten nemen, maar een passieve "assistent" van de patiënt zou moeten zijn. Als gevolg hiervan heeft modern onderzoek bevestigd dat hypnotherapie kan helpen bij echtscheiding of het verschuiven van echtelijke geschillen. Maar dit proces kan niet worden genoemd als de behandeling voor kinderverwaarlozing en echtscheiding.

Recent onderzoek in hypnotherapie geeft aan dat als jeSystematisch en bewust bepaalde uitsluitende gedachten en beelden gebruikt in je hypnose behandelingssessies, je er in kan slagen de patiënt te helpen controle te krijgen over zijn of haar gedachten en gedrag. Bijvoorbeeld, als een vrouw haar kind verwaarloost, moeten we niet zo tegen haar praten. Later zal zo'n gedachte vervliegen als water in een lekkende kraan. Later nog kunnen we met haar praten over andere positieve dingen, bijvoorbeeld over hoe ze voor het kind kan zorgen. Door indirect positief te denken, kunnen we de patiënte helpen om van haar negatieve mentaliteit af te komen.

Hypnose kan dus worden gebruikt als een hulpmiddel om u te helpen bepaalde taken uit te voeren. Als je aan slapeloosheid lijdt, kun je jezelf helpen door positieve beelden in de omgeving op te roepen, zoals een mooie natuur, goede vrienden, of familieleden die er voor je zijn. Sommige mensen die aan depressie lijden en hypnose als behandeling gebruiken, melden een vermindering van 75% in hun depressieniveau na het doorlopen van het proces.

Hypnose kan een heilzaam hulpmiddel zijn in iemands leven, zoals iemand helpen te stoppen met roken, hem of haar helpen te stoppen met een slechte relatie, of hem of haar helpen het zelfvertrouwen te vergroten. Zoals u zich kunt voorstellen, komt de juiste houding in de sport heel goed van pas. Waarom probeert u het niet eens? U zult versteld staan van de resultaten, om nog maar te zwijgen van het gemak waarmee u zich zult voelen!

Als u een persoon bent die op zoek is naar de meest effectieve therapie om stress te verlichten, kunt u hypnotherapie eens proberen. U kunt er zeker van zijn dat u ontspannen en stressvrij zult zijn, met veel minder stress van uw kant. En u kunt geld besparen door de onnodige ziekenhuisbezoeken te vermijden, die u vermeed toen u onder stress stond.

Als u zich zorgen maakt over de negatieve dingen die het gevolg zijn van uw stressvolle leven, kunt u zich tot hypnotherapie wenden. Onder stress is de kans groot dat u een aantal psychische aandoeningen ontwikkelt die zeer schadelijk kunnen zijn. Door naar een goed gekwalificeerde hypnotherapeut te gaan, kun je de hulp krijgen die je nodig hebt.

Begrijp dat u te diep in uw weefsels moet reiken. Volg de ademhalingstips op die u aanraden eerst uw buik uit te zetten en dan dieper te ademen.