Z Story

Gratis stockfoto met adolescent, adolescentie, advies

Dit is ZeGer's verhaal

Ongeveer een jaar geleden kreeg mijn vrouw Karla een schijf in haar hersenen. Stel je voor, ze is gepensioneerd en heeft de hulp van een dokter niet nodig, maar alleen het eenvoudige advies om beter te worden. Karla verloor het gebruik van haar linker stem. "Ja, ik ben met pensioen," zei ze, "maar ik wil als een vrouw ruiken." Deze uniciteit was uiterst irritant voor haar en ook erg amusant om te zien, dus vanwege dit ongemak nam ze het advies van de dokter aan om niet te praten. Maar ook door het advies aan te nemen, terwijl zij in het begin niet in zeer goede conditie was. In twee weken tijd had zij niet alleen haar stem teruggekregen, maar waren haar geestelijke vermogens tot volle kracht toegenomen om haar leven volledig te voltooien.

Achteraf gezien kan het advies aan de dokter juist zijn geweest. Hier is Karla een vrouw die zichzelf als een creatieve vrouw beschouwt (niet de spastische vrouw!) Die niet aan haar hokje gekluisterd wil zijn en die zoals zovele andere mensen een evenwichtig leven wil leiden. Ik vroeg me af waarom een mafkees als ik hier eigenlijk was, als mijn hoofddoel anderen was met de hoogste doelen, zoals gepensioneerden. Dit was mijn kans om mijn goede genade aan deze vrouw te bewijzen.

Enige tijd ging voorbij en Karla en ik zochten naar een uitweg. Mijn voorstel? Geef Karla een consult in de ZeGER praktijk. Ik dacht 'is dit een grap?' Nou natuurlijk niet, je hebt nog geen enkele van hun patiënten gezien. Ze zijn meer geïnteresseerd in dromen en doelen dan in hun patiënten. Hun doel is om uit te vinden wat de doelen van haar patiënten zijn en nog belangrijker hoe zij hen kan helpen om hun doelen te bereiken.

We hebben veel gediscussieerd over wat voor schade het voor haar zou kunnen betekenen als ze met volwassenen met spraakproblemen zou gaan werken in de bus of het openbaar vervoer dat door de Chiropractische Vereniging wordt verzorgd. We waren het er beiden over eens dat, als de otomie de enige oplossing was, het de Allerhoogste was waarom ze het zou doen. Wat zou ze bereiken door dit te proberen? Ik weet zeker dat ze erachter zou komen dat ze tot nu toe nooit de baas was geweest over haar eigen tijd. Ze had er niet aan gedacht wat er na de operatie zou gebeuren als haar nieuwe leven het over zou nemen.

Had ik maar een idee van wat deze vrouw heeft doorgemaakt, welke emoties zij heeft ondergaan ten gevolge van een traumatisch incident dat zich in het verleden heeft voorgedaan. Zou ik anders met haar zijn omgegaan? Zouden mijn kerstcadeautjes op tijd zijn aangekomen voor haar verjaardag? Ik dacht aan alle gemiste kansen. Ik kan begrijpen op een ander moment, wat dan nog, maar echt? Zie je wat er mis is met mij? De nullen hebben een goede vriend.

Mijn kans kwam toen ik een interessant boek kocht en het meenam op een ritje. Het boek ging over het zitvlak van mijn broek. Ik nam het op mijn schouders 'wijzend naar de afgrond'. Ik zei tegen mezelf: "als iemand me erop gaat wijzen hoe laag ik ben – wijs ze er dan op". Geef me de spiegel en ik zal naar mezelf kijken. Ik zal het beeld zien van een behoeftig uitziende vrouw. Nu, als het boek me naar mezelf heeft doen kijken, dan zal ik meer in staat zijn om iets aan de situatie te doen. Z Karen heeft me haar gevoelens verteld dat ik haar misschien van streek heb gemaakt. Ik zal niet zeggen, dat ik een breuk in haar familie heb veroorzaakt dagen voor Kerstmis, maar wat heeft het voor zin om terug te kijken met een draaikonterij?

We kunnen Z Karen's gedachten niet veranderen, maar we kunnen wel veranderen welke impact de situatie op haar had. Vaak zijn haar familieleden degenen die het meest getroffen zijn door pech. Zij zijn degenen die moeten vergeven en vergiffenis vragen en verder gaan. Zij zijn het die het verleden opzij moeten zetten en met liefde met elkaar moeten praten. Zij zijn het die anderen moeten vinden die hun hulp nodig hebben en die elkaar hulp aanbieden. Zijn er dingen die ik zou kunnen veranderen? Is er ergens iets dat ik meer had kunnen geven? Of streef ik naar uitmuntendheid in jezelf, dan kunnen boekingen aan het eind van een maand even schaars zijn als aan het begin.

Doe een oprechte inspanning. Wanneer we uitgaan, doe dan een oprechte poging om positief te zijn. Zoek en identificeer en glimlach om de dingen die je helpen om positief te zijn. Als je positief wilt zijn op je werk, denk dan na over wat het betekent om te werken in een omgeving waar er mensen zijn die om je kunnen lachen. Bedenk wat het betekent om te werken met collega's die te weinig kennis hebben en die gewoon niet tegen hun taak opgewassen zijn. Het bedrijfsleven zal minder aangenaam worden als je blij bent dat je aan het werk bent.

We maken allemaal fouten, maar de gevaarlijke leugens die we zaaien en de mythes die we onszelf aanleren, zijn veel gevaarlijker dan de ongewenste bezoekjes aan de wortel van de therapeut. Als je nooit naar je eigen negatieve overtuigingen kijkt, hoe zijn ze dan veilig om te zaaien.